Koreanske pannekaker (Pajeon)

Opplev en ny vri på pannekaker med denne koreanske klassikeren, rik på smak og fargerike grønnsaksstrimler. Den unike sausen løfter retten til nye høyder, og gjør den til en perfekt servering for enhver sammenkomst. Tilpass med dine favorittgrønnsaker for et personlig preg på denne s
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Røre

Dippsaus

  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss soyaolje
  • 1 ss flytende honning
  • 1 båt hvitløk
  • 1 rød chili
  • 2 ss ristede sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen egg, mel, melk og salt til en glatt røre. La den stå og svelle i ca. 30 minutter.
  2. Rens og kutt grønnsakene i tynne strimler, og finhakk hvitløk. Bland røra med grønnsakene.
  3. Spar gjerne en vårløk til topping.
  4. Varm litt olje i en middels stor stekepanne. Ha røre i pannen slik at du får en litt tykk pannekake.
  5. Stek pannekaken på middels varme til den er gyllenbrun på undersiden og har begynt å stivne oppå. Snu den raskt og stek den ferdig. La den gli over på en tallerken og hold den varm under et klede. Gjenta til du ikke har mer røre igjen. Denne holder til fire medium pannekaker. Om du ønsker de helt sprø kan du legge alle i varm ovn i ett par minutter før servering.
  6. Finhakk hvitløk og chili og bland sammen med resten av ingrediensene til dippsausen. Smart å ha alt sammen i et syltetøyglass og riste det godt sammen.
  7. Skjær opp pannekakene i passende stykker og server med dippsausen, samt ett dryss av sesamfrø og gjerne frisk vårløk i skiver.
Del på Facebook